Nieuwe dingen leren

Een team van het consortium van Ballast Nedam en VolkerWessels Vastgoed werkt voor en achter de schermen aan de ontwikkeling van het Marktkwartier. Inmiddels een bekend gezicht voor veel ondernemers van het Food Center is Philip van Maanen. ‘In de afgelopen maanden heb ik kennisgemaakt en veel gepraat met de ondernemers. Een terrein als dit ontwikkelen gebeurt maar één keer in je loopbaan. Het is een voorrecht om samen met de ondernemers plannen te maken voor het beste Food Center van Europa. Ja, de lat ligt hoog. En dat mag ook, deze plek en deze ondernemers verdienen dat. Dat eten hier centraal staat, maakt het extra leuk. Ik leer veel over eten, over ondernemen en over producten. Het meest waardevolle stukje van de koe? Ik wist dat niet hoor. Blijken galstenen te zijn. Die worden voor veel geld verkocht, als ze ze vinden natuurlijk. Het schijnt dat als je verpulverde galstenen uitstrooit boven een bak oesters, er een parel kan ontstaan. Mooi verhaal toch.’