Faq

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd wat de status is van het project Marktkwartier is? Of wil je meer weten over het inschrijfproces? Lees hier het antwoord op veel gestelde vragen over de ontwikkeling en de woningbouw. Heb je een vraag die er niet bij staat? Stuur dan een mail aan info@marktkwartier.nl.


Zijn er nog woningen beschikbaar? Het Marktkwartier is nog niet in verkoop. Momenteel wordt achter de schermen heel hard gewerkt om de herontwikkeling van het Food Center mogelijk te maken. Daarbij is het van belang dat op het huidige groothandelsterrein stappen worden gezet, zodat er ruimte ontstaat voor woningbouw. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief op deze site en je wordt als eerste op de hoogte gesteld als er nieuws is. 

Wat is de planning? Wij hopen eind 2017 meer informatie te kunnen geven over de start verkoop en/of start verhuur van de eerste woningen op het Marktkwartier. Schrijf je in als woningzoekende op deze site en je hoort de planning als eerste. 

Zijn er brochures met het woningaanbod beschikbaar? Momenteel zijn er nog geen brochures en folders beschikbaar met het toekomstig aanbod.

Wat voor woningen komen er op het Marktkwartier? De verwachting is dat er een mix van huur en koopwoningen een plek krijgt op het Marktkwartier. Ook komen er sociale huurwoningen.

Is er een wachtrij voor het Marktkwartier? Nee, wij werken nu niet met een wachtrij. Iedereen die ingeschreven is krijgt als eerste informatie over de ontwikkelingen en hoort wanneer de woningbouw start. Via de nieuwsbrief ontvang je eerder informatie dan mensen die niet ingeschreven staan.

Kan ik meedenken of suggesties doen voor het Marktkwartier? Graag! We stellen jouw informatie zeer op prijs! Zodra je jezelf inschrijft voor onze nieuwsbrief is het mogelijk om in het aanmeldformulier je woonvoorkeuren aan te geven. Deze informatie gebruiken wij bij de ontwikkeling van de plannen voor het Marktkwartier.

Het inschrijven op www.marktkwartier.nl gaat niet goed. Zodra ik mij wil inschrijven zegt de website dat mijn mailadres al via de gemeentelijke nieuwbouwsite bekend is. Wat kan ik doen? Je kunt via de website http://www.marktkwartier.nl/login/ inloggen met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt aangemaakt op www.nieuwbouw-in-amsterdam.nl. Mocht je dit wachtwoord niet meer weten, dan kun je op ‘wachtwoord vergeten’ klikken en een nieuw wachtwoord aanvragen. Vervolgens is het mogelijk in te loggen en in je account woonwensen kenbaar te maken.